dimecres, 10 d’octubre del 2012

Interactuem...

El professor de la URV, Josep Holgado, ens va donar a conèixer les pissarres digitals. Ho vam trobar molt interesant, i per això ho volem compartir amb tots vosaltres. A continuació us explicarem aquesta nova tecnologia a les aules i els seus beneficis.

La Pissarra Interactiva o Digital, es basa en una superfície plana col·locada en una paret, i està connectada a un ordinador i aquest a la vegada esta connectat a un videoprojector.  Permet fer apunts i anotacions sobre qualsevol vídeo, imatge i/o document, així com guardar, imprimir, exportar, etc.
Aquest nou tipus de pissarra ofereix la possibilitat de que hi hagi una relació real entre la imatge i l’usuari.
A continuació anomenarem una sèrie de beneficis tant per els docents com per els alumnes:

Docents
  • Reforça les estratègies d’ensenyament per a tot el grup classe. Crea una bona combinació entre el treball individual i el treball de grup.
  • Facilita l’accés a les tecnologies conegudes com TIC
  • És una opció alternativa a que cada alumne tingui un ordinador particular, ja sigui per la qüestió econòmica que això suposa com per mantenir l’ interès entre l’alumnat.
  • Afavoreix l’aprenentatge amb les eines de comunicació actuals. ( Com per exemple: videoconferències).

Alumnes
 

  • Es propaguen les habilitats socials degut a que hi ha una motivació per part dels alumnes, gracies a que les classes es faran més atractives i cridaran més l’atenció per a ells.
  • Els alumnes en certa discapacitat visual, es beneficiaran gràcies a la possibilitat de l’augment del tamany de imatges, textos, símbols, etc.
  • Estudiants amb altres necessitats educatives com alumnes amb problemes d’atenció o de comportament, tindran la possibilitat de apropar-se interactiva ment amb un llapis electrònic o amb el mateix dit.




Participeu en la nostra enquesta i deixeu-nos la vostra opinió.

4 comentaris:

  1. Crec que els dos tipus de pissarra són útils, la digital per poder interactuar d'una manera més fàcil, tot i que al ser "elèctrica" si se'n va la llum haurem d'utilitzar la pissara tradicional. Així que crec que hauriem de fer una interacció amb les dos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, les dues són utils per aquest motiu, en cas de fallar una podem utilitzar l'altre y respecte a la pissarra digital es una gran eina per a interactuar amb els alumnes.

      Elimina
  2. Bon dia! En moltes escoles, encara s'utilitzen les pissarres tradicionals, les de tota la vida d'escriure en guix; i que les pissarres digitals es troben en grans escoles i a les que tenen una economia bastant estable pels temps en que ens trobem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra, tens raó disposar d'una pissarra digital suposa un gast economic més ampli que la pissarra tradicional, però poc a poc podrem disposar en les escoles d'aquestes eines.

      Elimina